Elke zondag om 19:50 uur op NPO 3!

Floortje - Noord-Korea

Bekijk ook:

Seizoen 5 - Aflevering 15

Feest! Het is zover: je kan je ein-de-lijk genieten van het lang verwachte reisverslag van Floortje in Noord-Korea. In het eerste deel van haar reis door dit extreem gesloten land reist ze per trein vanuit ’t Chinese Beijing naar de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyan. Hier feest ze mee tijdens de nationale feestdag en bezoekt ze de oh zo belangrijke Noord-Koreaanse filmstudio’s.
Bekijk ook:

Seizoen 5 - Aflevering 16

Floortje stapt op de trein naar… Noord-Korea! Pyong yang om precies te zijn. En dat is bijzonder. Want pas een keer eerder heeft een reisprogramma mogen filmen in dit land. Chris komt in Buenos Aires in een enorme muzikale manifestatie terecht! En bezoekt een voetbal wedstrijd. Spannend! Want ’t hele stadion trilt door alle enthousiaste fans. Letterlijk!
Bekijk ook:

Seizoen 5 - Aflevering 18

Serieuze zaken voor Floortje in Noord-Korea. Ze wordt met vier gidsen meegenomen naar de grens van Zuid-Korea. Met een confrontatie van aartsvijand Zuid-Korea als gevolg. Nicolette houdt het iets luchtiger in het Italiaanse Toscane. In de reis inbegrepen: een kleine glimp van de toren van Pisa. En een dikke vette gay party aan de Italiaanse kust. Feestje!
Bekijk ook:

Seizoen 5 - Aflevering 19

Bonjour! Nicolette is op het Franse eiland Corsica. Ze maakt kennis met de levenswijze van dit Zuid-Europees volk. Met als klap op de vuurpijl een tête-à-tête met de lokale Frans Bauer! In de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang aanschouwd Floortje een ander groots visueel spektakel: de Mass Games!

Bestemming info

Klimaat
Landklimaat
Visum
Ja
Beste reistijd
April t/m juni
Valuta
Noord-Koreaanse Won
Inentingen
Nee
Taal
Koreaans
Intro Verberg

Noord-Korea telt zo’n 24 miljoen inwoners. Jarenlang werd heel Korea door de Japanners bezet. In 1945 werd Korea ontzet. Lang mocht het feestje helaas niet duren. Want na de Tweede Wereldoorlog kwam Noord-Korea in handen van de Sovjet-Unie, terwijl Zuid-Korea door de Amerikanen werd bezet.

Het was de bedoeling dat de tweesplitsing werd opgeheven. Maar de zwaar communistische dictator Kim Il-Sung stak daar een stokje voor. Zuid-Korea kreeg een pro-Amerikaanse chef aan het roer en dus viel Kim Il-sung in 1950 Zuid-Korea binnen. Na drie bloederige oorlogsjaren, die miljoenen mensen het leven kostte, kwam er eindelijk een wapenstilstand. Toch zijn de Noord-Koreanen en Zuid-Koreanen tot de dag van vandaag nog steeds met elkaar in oorlog. Aan de grens zie je dan ook nog steeds aan beiden kanten veel machtsvertoon en houden de twee partijen elkaar goed in de gaten.

Het land staat bij ons vooral bekend om zijn wapenproeven en onderdrukking van zijn eigen inwoners. Ook kennen wij Noord-Korea van de bizarre persoonsverheerlijking van de leiders Kim Il-Sung en Kim Jong-Il. De beste periode om te gaan is tijdens de Mass Games. Het grootste menselijke optreden ter wereld waar meer dan 100.000 performers aan mee doen!

 

Eten Toon
Slapen Toon
Vervoer Toon